Les Estades Escolars lúdico-educatives que us presenten estan avalades per una llarga experiència professional; des de la declaració del Parc Natural del delta de l’Ebre (any 1.983) hem treballat per la divulgació i defensa del Patrimoni natural i cultural del territori.

Organitzem programes a mida des de dos dies fins a una setmana; us proposem activitats de descoberta, investigació i identificació per valorar l’ importància de la bona gestió dels Espais Protegits i el correcte ús i aprofitament dels recursos naturals.

Disposem de complerts Quaderns didàctics per Primària, Crèdits monogràfics per Secundària, fitxes, jocs, etc i d’excel·lents audiovisuals per facilitar i complementar la recollida d’informació. Els Educadors Ambientals transmeten a l’alumnat una interpretació de l’espai i l’ interacció de tots els elements.

Parc Natural del Delta de l'Ebre

PROGRAMACIÓ ESTADA ESO ESTADES DE TRES I CINC DIES

ESTADES ESO_Layout 2.qxd

Els Crèdits de Secundaria faciliten la recollida d’informació als alumnes que gaudiran d’unes situacions d’aprenentatge amb un tractament interdisciplinar entre els aspectes social, natural i cultural. Els programes aconsegueixen un òptim equilibri d’activitats lúdiques i didàctiques gràcies al contacte directe que els alumnes tenen amb la natura. Els models d’Estades són la mostra de les nombroses opcions que adaptem a les vostres preferències i diferents nivells dels alumnes.

Descarregar PDF de l’Activitat

 

Reserva de la Biosfera

PAISATGES 1: HORTA DE SANT JOAN, ITINERARI RIU ESTRETS

ESTADES ESO - copia - copia_Layout 2

La sortida al PARC NATURAL DELS PORTS i el dossier de treball TERRES DE L’EBRE, RESERVA DE LA BIOSFERA Paisatges són eines d’investigació que ajuden a descobrir i conèixer molt millor les principals característiques d’aquest territori.
Estudiarem els elements abiòtics (relleu, clima, sòl, rius), els biòtics ( flora i fauna), i els antròpics (infraestructures, demografia, socio-economia, cultura i usos del sòl). Les activitats han estat elaborades i dissenyades per a que el resultat sigui un recull d’informació imprescindible i bàsic dels Paisatges de les Terres de l’Ebre.
El primer dossier de treball correspon a un dels paisatges més emblemàtic:
HORTA DE SANT JOAN – ITINERARI RIU ESTRETS

Descarregar PDF de l’Activitat Veure el Video
PAISATGES 2: RIU EBRE. GR 99 MIRAVET-BENIFALLET. COVES MERAVELLES

La sortida i el dossier de treball TERRES DE L’EBRE, RESERVA DE LA BIOSFERA Paisatges són eines d’investigació que ajuden a descobrir i conèixer molt millor les principals característiques d’aquest territori.
Estudiarem els elements abiòtics (relleu, clima, sòl, rius), els biòtics ( flora i fauna), i els antròpics (infraestructures, demografia, socio-economia, cultura i usos del sòl). Les activitats han estat elaborades i dissenyades per a que el resultat sigui un recull d’informació imprescindible i bàsic dels Paisatges de les Terres de l’Ebre.
Aquest és el segon dossier dels Paisatges de les Terres de l’Ebre:
RIU EBRE GR 99 MIRAVET-BENIFALLET COVES MERAVELLES

Descarregar PDF de l’Activitat Veure el Video
PAISATGES 3: PINELL DE BRAI COOP. AGRÍCOLA

OBJECTIUS:

 • Conèixer el context i precedents de històrics de la Cooperativa Agrícola i la vida i l’obra del arquitecte Cèsar Martinell.
 • Consultar fonts diverses (Webs, Bibliografia…)
 • Defensar el patrimoni natural i cultural de les Terres de l’Ebre
 • Dissenyar logos, cartells informatius i un tríptic divulgatiu en anglès del poble i la Cooperativa
 • Elaborar propostes d’avaluació, canvis i millores per aportar l’opinió personal
 • Esbrinar la població, densitat i superfície de les poblacions de les Terres de l’Ebre.Estudiar la piràmide de població del Pinell
 • Explicar aspectes històrics, urbanístics i arquitectònics durant el recorregut pels carrers de la població
 • Estudiar i fer anàlisi de l’obra arquitectònica Cooperativa Agrària “La catedral del vi”, edifici del Modernisme a les Terres de l’Ebre
 • Identificar imatges antigues, comparar-les amb l’actualitat i valorar l’impacte de la Guerra Civil
 • Localitzar al mapa de les Terres de l’Ebre comarques i capitals
 • Localitzar correctament punts geogràfics concrets sobre un mapa
 • Observar, interpretar i reflexionar sobre les transformacions del paisatge
 • Potenciar el respecte per les activitats tradicionals del territori i la correcta explotació dels recursos naturals

Descarregar PDF de l’Activitat Veure el Video

 

MATARRANYA

PAISATGES 4: ENTRE EL MATARRANYA I L'ULLDEMÓ

El dossier de treball Paisatges 4: Beseit: entre el Matarranya i l’Ulldemó és una eina d’investigació que t’ajudarà a descobrir i conèixer millor les principals característiques d’aquest territori.
Estudiarem els elements abiòtics (relleu, clima, sòl, rius), els biòtics ( flora i fauna) i els antròpics (,demografia, sòcio-economia, infraestructures, usos del sòl i cultura ). Les activitats que realitzaràs han estat elaborades i dissenyades per a que el resultat sigui un recull d’informació imprescindible i bàsic del Paisatge.

Descarregar PDF de l’Activitat Veure el Video