Vols descobrir, experimentar, coneixer i gaudir d’un espai inigualable, tot un mon ple de sensacions, matissos i tranquil·litat, amb una gran personalitat paisatgistica, natural i cultural, el delta i les terres de l’Ebre. Llavors no ho pensis més, aquest és el teu lloc, vine i comparteix-lo amb nosaltres.

Escapades Ecoturisme 2020 - Club Ecoturismo en España

 

 

Descarrega’t el catàleg complet del Club Ecoturismo en España

 

Excursions Ornitològiques

Un Riu d'Ocells

Un Riu d'Ocells - Excursió ornitològica Delta de l'Ebre

ESCAPADA PER VEURE LES ALES PLANEJANT SOBRE EL DELTA
 
Arribes al delta de l’Ebre i tot d’una comences a veure ocells. Deixat seduir pel seu parc natural i descobreix la
seva riquesa ornitològica.

Itinerari:

Dia 01: Arribada al teu allotjament.

Arribada al teu allotjament. Sopar a l’allotjament o per lliure (depenent allotjament).

Dia 02: Descoberta ornitològica a l’hemidelta esquerre.

Desprès d’un enèrgic esmorzar, començarem la ruta d’avui al municipi de Deltebre, visitant l’Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l’Ebre, per tal d’introduir-mos en el peculiar món del Delta.  Descobrirem un realitat complexa on la profunda humanització i el pes de les activitats econòmiques, contrasta amb l’existència d’uns espais protegits pel seus alts valors naturals.

A continuació realitzarem un recorregut per la península del Fangar a peu, un immens sorral d’aspecte desèrtic, que constitueix un dels paisatges més insòlits del país i és un bon punt per als amants de la fotografia. En aquest lloc, ens introduirem en l’observació d’ocells marins. Acabarem el matí amb un bon dinar basat en productes locals a un restaurant típic a Deltebre.

A la tarda, arribarem fins la desembocadura de l’Ebre amb vaixell, i desprès, continuarem l’excursió per la llacuna del Garxal i dunes de Riumar, per poder observar la vegetació i diferents espècies d’aus aquàtiques.

Sopar a l’allotjament o per lliure.

Dia 03: Descoberta ornitològica a l’hemidelta dret.

Aquest dia, desprès de l’esmorzar, iniciarem el dia l’hemidelta dret i farem un recorregut per les llacunes de l’Encanyissada, la Tancada i la Reserva Natural de Riet Vell per a observar la fauna d’aquestes llacunes

A continuació visitarem Mónnatura, centre d’interpretació amb les úniques salines del Delta obertes al públic, on podrem gaudir d’unes privilegiades vistes i d’una gran varietat d’aus aquàtiques al mirador de 360º.

Finalitzarem la visita degustant un menú típic deltaic en un restaurant a Poblenou o la Ràpita.

Descarregar PDF de l’activitat
Bernat Pescaire

PORTADA ITINERARI DELTA 1 DIA_Layout 1.qxd

Descripció: Excursió que ens permetrà conèixer un dels espais més singulars de casa nostra i observar i gaudir d’un dels seus valors patrimonials més importants els ocells. Sense descuidar el seu riu, dunes, llacunes, arrossars i la seva exel·lent gastronomia. A la vegada que ens permetrà desconnectar del ritme quotidià i connectarnos amb la natura.

Programa:

Visita a l’Ecomuseu.

Recorregut per la península del Fangar i observació de les colònies de cria d’ocells marins.

Viatge amb vaixell per la desembocadura de l’Ebre.

Dinar.

Continuació de l’excursió per les llacunes de la Tancada i L’Encanyissada i visita a Casa de Fusta.

Lloc trobada: Ecomuseu.C/ Dr. Martí Buera, núm. 22 (Deltebre).

Horari: 10:00 a 19:00 hores.

Distancia recorregut: uns 85 km. Per la plana del Delta, la major part es realitzarà en furgoneta, i
petits recorreguts a peu per tal de veure el paisatge i ocells. 

 

Idioma: català, castellà i francès.

Descarregar PDF de l’activitat
Flamenc

PORTADA ITINERARI DELTA 1 DIA_Layout 1.qxd

Descripció: Visita a Casa de Fusta, museu ornitològic.

Excursió en bicicleta (acompanyats de furgoneta de suport) per les llacunes de la Tancada i L’Encanyissada, recorrerem els tranquils itineraris que ens endinsarant als Espais protegits del PNDE. Des dels miradors ens situaren en l’espai, envoltants de les Serralades que envolten el Delta el Montsià, els Ports, Cardó… un paisatge únic en tota Catalunya. Identificarem flora i fauna. Observarem els milers d’ocells que habiten les llacunes i diferenciarem les espècies utilitzant prismàtics ,guies i telescòpi. Gaudirem del silenci de la natura, del cant dels ocells, del so del vent…

Lloc trobada: Museu ornitològic Casa de Fusta al costat de l’Encanyissada.

Horari: 10:00 a 14.00 h.-També es pot fer per la tarda segons època de l’any.

Distancia recorregut: uns 25 Km, sense desnivell, dificultat baixa. Adaptem la sortida a nivells superiors segons participants. Consulteu possibilitats.

Idioma: català, castellà i francès.

Descarregar PDF de l’activitat
Gavina Corsa

PORTADA ITINERARI DELTA 1 DIA_Layout 1.qxd

Descripció: Excursió que ens permetrà conèixer un dels espais més singulars de casa nostra i observar i gaudir d’un dels seus valors patrimonials més importants els ocells.

Programa:
1er dia en furgoneta: Visita a l’Ecomuseu, recorregut per la península del Fangar a peu i observació de les colònies de cria d’ocells marins, recorregut amb vaixell per la desembocadura de l’Ebre, dinar restaurant típic, itinerari pel Garxall i platja Riumar. Allotjament .

2on dia en bicicleta: Itinerari llacunes Tancada i Encanyissada. Identificació flora i fauna. Furgoneta de suport. Visita Món Natura. Dinar Restaurant típic.

Lloc trobada: Ecomuseu, C/ Dr. Martí Buera, núm. 22 (Deltebre).

Horari: 1er dia :10 a 19 hores. 2ºn dia: 10 a 14 hores.

Distancia recorregut: uns 50 Km en furgoneta, 30 Km en biciclcleta i petits recorreguts a peu per tal de veure el paisatge i ocells.

Idioma: català, castellà i francès.

Descarregar PDF de l’activitat
Xatrac

PORTADA ITINERARI DELTA 1 DIA_Layout 1.qxd

Descripció: Recorregut en cotxes particulars per recorrer el hemidelta nord. Dedicarem especial interés en l’observació d’ocells i la seva identificació. Disposarem de guies, prismàtics i telescopi terrestre.

Programa: Visita a l’Ecomuseu. Recorregut per la península del Fangar i observació de les colònies de cria d’ocells marins (gavines , xatracs…). Itinerari per la llacuna del Garxal situada a la desembocadura de l’Ebre (ànecs, esplugabous, flamencs…)

Lloc trobada: Ecomuseu, C/ Dr. Martí Buera, núm. 22 (Deltebre). 

Horari: 10:00 a 14:00 hores. També es pot fer per la tarda segons època de l’any.

Distancia recorregut: uns 40 Km. Per la part esquerra del Delta, la major part es realitzarà en cotxes els cotxes particulars; farem recorreguts a peu per tal de veure el paisatge i ocells. 

Idioma: català, castellà i francès.

Descarregar PDF de l’activitat

Excursions Flora

Properament…

Safari Fotogràfic

Properament…

 

Més Informació d'Activitats

Descarregar PDF Activitats Ecoturístiques Educatives Terres de l’Ebre Descarregar PDF de Programes Ecoturístics per Grups Petits