Activitats, Escolars, Noticies

BESEIT, ENTRE EL MATARRANYA I L’ULLDEMÓ

Presentem una nova sortida – itinerari dintre de la nostra secció Paisatges. Els alumnes del Sagrat Cor d’Amposta van ser els primers de gaudir d’aquesta experiència.

Us deixem amb algunes fotografies de l’activitat.

 

 

 

Itinerari de l’Activitat

Visita a BESEIT.

Municipi de prop de 100 Km2, 578 metres d’altitud situat a 7 km de Vall-de-roures és la zona més muntanyosa i agresta de la comarca. El seu terme està regat pel Matarranya i els seus afluents Ulldemó i Pena. L’escut de la població és format per un quarter d’or, un bou negre i quatre pals de gules damunt d’or. El bou recorda el cap dels templers d’Amposta, Guerau de Bou; per un temps la vila fou anomenada Bouceit. A les plaques dels carrers encara hi figura un bou

dins del cercle. Passejada pels estrets i empinats carrers: Ajuntament, plaça Major, portals, església barroca….

 

CAMINADA BARRANC DELS PREDICAORS

Resseguirem  un corriol que ens pujarà al Calvari. La sendera és de dificultat baixa, ideal per a grups escolars. El relleu calcari ens oferirà espectaculars imatges de roques arrodonides per l’acció del vent o l’aigua. Els Ports alberguen un conjunt d’espècies i comunitats vegetals molt diversificades: màquia, carrascar, pinedes i fagedes. Des de la Serra de les Escales panoràmica de Penyagalera. Baixada al Racó de les escales per arribar al riu Ulldemó. L’acció erosiva de les aigües als barrancs i rius del Massís del Port afavoreix l’erosió del substrat, donà lloc a depressions de caràcter circular conegudes com a “olles”.

RECORREGUT CIRCULAR DE 6 km. Fi de la caminada a Beseit.

Tornar a la llista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy