Activitats, Noticies

Centre Interpretació de l’Arròs Delta de l’Ebre a Camarles

La setmana passada va quedar inaugurat el Centre d’Interpretació de l’Arròs a Camarles.

Ubicat en un indret excepcional de les terres del sud de Catalunya, entre els Parcs Naturals del Delta de l’Ebre i dels Ports, el Centre d’Interpretació de l’Arròs ocupa el que fou l’antic molí de la Cooperativa Arrossera de Camarles, fundada l’1 de setembre de l’any 1955. Va funcionar fins l’any 2002, quan es fusiona amb les altres cooperatives arrosseres de l’hemidelta esquerre dins a Arrossaires del Delta de l’Ebre.

Aquest singular espai expositiu ofereix, a partir de suports textuals, gràfics, sonors, iconogràfics i videogràfics, una comprensió i una experiència emocional entorn de l’arròs, interrelacionant els diferents aspectes (paisatgístics, històrics, econòmics…) que el conformen.

L’exposició es centra en el tram final del procés d’una collita d’arròs, quan s’elabora per a la seva comercialització dins el molí, que és el veritable protagonista, prioritzant el magnífic edifici i instal•lacions i subordinant-hi els elements museístics addicionals.

Recorrent els espais temàtics, dissenyats a partir de la presentació de cadascun dels aspectes específics, es endinsarem en el diferent i desconegut món de l’arròs, des que es sembra fins que s’envasa.

Des de Nòmada Viatges us oferim visites guiades i us proporcionem tota la informació necessària. Contacta’ns.

Tornar a la llista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy