Activitats, Escolars, Noticies

El Parc a l’Escola! Programa Educació Ambiental 2020

El Parc a l'Escola! Programa Educació Ambiental 2020

Des del passat mes de setembre hem estat elaborant el Programa d’Educació del PNDE 2020. Ara, desprès d’aquest dies de festes, fem valoració de com hem afrontat una Campanya ben diferent a totes les que al llarg de molts anys havien executat.
Us contem!

 

En començar els curs escolar 2020/2021 vam contactar amb les escoles enviant una carta de presentació de les activitats:
 

….Com ja sabeu, des de fa molts anys, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, a través de la seva Àrea d’Ús Públic i Educació ambiental i, mitjançant L’Escola del Parc SCCL, organitza amb la participació dels centres educatius del Delta, el Programa Educatiu Local que integra les activitats més adients i interessants per als interessos dels alumnes, tot ajustant-les al currículum escolar. Per tal de contribuir en la divulgació de la realitat del seu medi, en la descoberta dels valors naturals i en la importància sobre la gestió i conservació que realitza el Parc Natural, així com implicar a la població en general i molt específicament al món escolar….
 

Eren moments molt complicats per tots els Equips Directius i Docents dels Centres, no era fàcil decidir ni tampoc programar; tenien una gran incertesa de com afrontar l’organització del grups, les classes, el patí… també el constant canvi de normes segons avançava la pandèmia. va ser excel·lent per part de totes les escoles del Delta. I no ens cansarem de repetir, que tot i la complicada situació, la bona predisposició per part de les escoles per atendre les nostres propostes va ser excel·lent !!!!

 

 

Seguin les recomanacions des dels Departaments d’Educació i Sanitat de la Generalitat de Catalunya vam elaborar diferents documents per adoptar les mesures necessàries com per exemple:
-ANNEX I
MESURES PLA DE CONTINGÈNCIA SARS-COV-2 L’ESCOLA DEL PARC:
1.- XERRADES i TALLERS A LES AULES DELS CENTRES ESCOLARS
– ANNEX II
MESURES PLA DE CONTINGÈNCIA SARS-COV-2 L’ESCOLA DEL PARC:
2.- SORTIDA AMB BICILETA A LA BADIA DEL FANGAR
-ANNEX III
MESURES PLA DE CONTINGÈNCIA SARS-COV-2 L’ESCOLA DEL PARC:
3.- XERRADES/TALLERS INSTAL·LACIONS EXTERNES AL CENTRE ESCOLAR (EQUIPAMENTS DEL PNDE):
Formulari justificatiu de la recepció de documentació i d’acreditació del compliment de la normativa vigent sobre coordinació d’activitats empresarials relacionada amb la pandèmia per coronavirus SARS-CoV-2
– CARTA PROTOCOL DE SEGURETAT – COVID-19 PER A ACTIVITATS DUTES A TERME PER L’ESCOLA DEL PARC

-Formulari justificatiu de la recepció de documentació i d’acreditació del compliment de la normativa vigent sobre coordinació d’activitats empresarials relacionada amb la pandèmia per coronavirus SARS-CoV-2

Aquest curs ha estat molt més laboriós per portar a terme les activitats que teníem programades . Moltes d’elles s’han redissenyat i adaptat a les mesures de protocol del Coronavirus. Evitar compartir materials (jocs, objectes varis, prismàtics…) , la correcta desinfecció de tots els recursos utilitzats, respectar distàncies, mascaretes, conservar grups… etc. Però, com sempre, ho hem fet amb molta il·lusió!

Un cop organitzat un meticulós calendari per organitzar de la millor forma possible l’atenció dels grups respectant la ràtio, es van començar les activitats als Centres escolars a partir de finals de setembre. Abans de les vacances de Nadal es va poder atendre totes les peticions que vam rebre per part de les escoles. Tot i la situació hem fet arribar EL PARC A L’ESCOLA! PROGRAMA EDUCACIÓ AMBIENTAL 2020 a 16 Escoles de les poblacions del Delta on més de 3.000 alumnes i els seu professorat han gaudit de les xerrades, powers, fitxes, jocs, sortides, excursions i visites.

…no ens cansarem de repetir, que tot i la complicada situació, la bona predisposició per part de les escoles per atendre les nostres propostes va ser excel·lent !!!!

Volem agrair l’esforç de tots el professores i professors i la seva col·laboració que hem rebut en tot moment. I dóna les gràcies i felicitar a tots els alumnes pel seu entusiasme i comportament exemplar.

Continuem treballant per l’Educació Ambiental, ja que és la base del coneixement, estima i protecció del territori.


L’Escola del parc .
Deltebre. Gener 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy