Sin categoría

Setmana Medi Ambient

Taller d’Educació Ambiental: Un Delta trencat?. No, gràcies!

Grand èxit de l’activiat lúdico-didàctica al Parc del riu de Deltebre. Els objectius del taller es van assolir, i així els participants van aconseguir conèixer diferents aspectes del Delta de l’Ebnre i del seu Parc Natural. Us presentem el taller que vam realitzar i les imatges.
1) Reconstruir :
El joc és en un conjunt de peces irregulars que cal combinar per aconseguir formar el mapa del delta de l’ Ebre . La silueta del Delta s’anirà descobrint poc a poc, en anar modificant el lloc on va situada cada peça. Estarà acabat un cop totes les parts encaixen perfectament i quedi reconstruït el mapa.
2)Observar:
Les peces queden instal.lades i fixes dintre d’un marc de fusta de les mateixes dimensions així evitem que es tornin a desmuntar i facilitem el treball d’observació.
El paisatge del Delta sembla que no hi ha grans diferències, però no és així. Hauran d’observar els ambients naturals (llacunes, platges,mar, riu, sosars) i el humanitzats(arrossars, hortes, poblacions…) .
3)Trobar:
Gràcies a l’observació detinguda del mapa i seguint les instruccions de les fitxes de treball trobaran un codis secrets dels espais.
4) Deduir:
Per la narració de les fitxes, les pistes a seguir i la valuosa ajuda del les
il.lustracions , es pot deduir la relació del dibuix i la nomenclatura del lloc.
5)Completar:
Els buits de les fitxes s’han de completar i en acabar-les disposaran d’una descripció àgil, engrescadora, i original visió del delta i del seu parc natural
5)Valorar:
-La riquesa paisatgista: platges ,llacunes, riu, mar…
-La gran biodiversitat: ocells,amfibis,insectes,plantes…
-La conservació i protecció dels espais i les tasques que realitza el parc natural.
-La importància i el valor ecològic del riu Ebre. La necessitat de mantenir el cabal suficient per garantir la supervivència del delta i tots els organismes.
-El potencial agrícola i pesquer, compatible i sostenible amb la conservació dels ambients naturals.
– Els habitants de la zona, els seus treballs, les seves costums, la seva història i el seu futur lligat a la seva decisió continuar vivint al delta.
-l’ avantatge de gaudir els visitants d’un país acollidor, únic, divers i protegit

Tornar a la llista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy