Activitats, Escolars, Noticies

Alliberament Samarucs als Ullals 2017

El passat divendres dia 15 de desembre va tenir lloc l’alliberament de 2000 samarucs i 2500 llopets de riu per part del Parc Natural del Delta de l’Ebre. L’alliberament va tenir lloc als Ullals de Baltasar i va comptar amb l’ajuda d’un grup de 40 xiquetes i xiquets de l’Escola Soriano Montagut d’Amposta.

 

Els escolars van arribar a l’espai natural amb les bicicletes procedents de la població d’Amposta i acompanyats pels guies i Educadors ambientals de l’Escola del Parc en un dia força ventós.

 

Els tècnics del Parc Natural van transportar els peixos nascuts i criats al centre ictiològic del Parc. Les dues espècies de peixos són espècies protegides. El samaruc és un dels vertebrats més amenaçats del planeta, catalogat com a espècie en perill crític d’extinció. Només es troba al País Valencià, al delta de l’Ebre, a l’Ametlla de Mar i en cap lloc més del món. Per la seva banda, el llopet de riu és una espècie catalogada com a vulnerable. L’única població de Catalunya se troba als Ullals de Baltasar.

 

A més a més, a l’alliberament també hi havia la presència de la premsa que van aprofitar per entrevistar a un grup de xiquets per saber que opinaven del que havien acabat de fer, a més de les entrevistes als tècnics del parc i als professors.

 

Tornar a la llista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy