Activitats, Eco Turisme, Noticies

GRAU DE GEOGRAFIA, “GÖTEBORGS UNIVERSITET” (SUÈCIA).

El passat 15 de Desembre vaig tenir el plaer d’acompanyar el grup d’estudiants de Grau de Geografia de la Universitat Göteborg (Suècia).

 

Aquest any igual que el curs passat vam pujar al cim de la Foradada i en acabar vam visitar l’Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

 

El professor que els acompanyava, Alexander Walther, aquest va ser el setè any venint a Catalunya per a fer aquest viatge d’estudis. Els mateixos anys que porto jo fent-los-hi de guia.

 

L’excursió al cim de la Forada va ser tot un èxit, vam fer parades per identificar excrements d’animals, vam identificar les diferents espècies de flora i fauna que habita al Bosc del Burgà així com també vam fer un pas a l’antiguitat en comprendre com la gent produïa calç als forns i com s’ho manegaven per poder viure al segle XIX els habitants del Mas Mata-Redona.

 

Aquest grup sempre s’ha caracteritzat molt per la diversitat d’orígens dels estudiants. Aquest any, n’hem rebut en part de la mateixa Suècia però també d’Alemanya, Holanda així com un estudiant del Japó!, que de ben segur recordarà la dita castellana: “si vas al monte y no coges Romero, no tendres amor verdadero!” 😉

 

Tot i el fort vent vam fer el cim i la panoràmica excel·lent dels principals trets de la geografia de les Terres de l’Ebre, un ventall des dels Ports fins al Delta passant per tota la vall de l’Ebre i la Serra del Boix-Cardó, ens van fer deixar bocabadats.

 

Per la tarda vam introduir-nos al Delta de l’Ebre i el seu Parc Natural així com també la visita  pertinent a l’Ecomseu. Finalment, una alumna va presentar part del seu projecte sobre el procés independentista de Catalunya amb la que vam poder compartir, jo com a local, el que he viscut en primera persona.

 

Espero que tots els estudiants s’ho hagin passat molt bé durant la jornada i aquí al Delta esperem amb els braços ben oberts els estudiants del proper curs! Petons i abraçades!

 

Tornar a la llista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy