Ornitologia

Cens hivernal d’ocells aquàtics al delta de l’Ebre,2015

El cens hivernal es realitza des del dia  7 de gener fins al 21, amb la participació  de 40 persones (tècnics del parc, agents del Cos d’Agents Rurals i voluntaris). Comporta un treball amb molta organització per la gran varietat d’ocells i la extensa superfície d’habitats (arrossars, llacunes, riu, salines, badies i aiguamolls).

Pels matins a partir de les 8:00 h. fins a les 14:00 h. es distribueix el personal pels diferents sectors del Delta. Per la tarda es va als ajocadors (un total de 20) per fer el recompte de Corbs marins (Phalacrocorax carbo), Martinets blancs (Egretta garzetta), Martinets de nit ( Nyctticorax nycticorax)i Arpelles vulgars (Circus aeruginosus).

Posteriorment el responsable de l’Àrea de Protecció i Recerca del PNDE el Sr. Antoni Curcó elabora la base de dades i la nota de premsa publicant els resultats. L’any 2.014 es van comptabilitzar 315.343 ocells aquàtics que, segons el PNDE “ha assolit enguany el màxim del registre històric, iniciat el 1972, i se situa gairebé un 30% per sobre de la mitjana dels darrers 10 anys”.

 

 

 

Tornar a la llista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy