PARCS NATURALS

Dia Mundial de les Zones Humides

S’han organitzat diversos actes en commemoració del Dia Mundial de les Zones Humides al Delta de l’Ebre i altres Parcs de Catalunya, us facilitem el link per consultar els programes.

http://www10.gencat.cat/gencat/AppJava/cat/actualitat2/2013/130131diamundialzoneshumides.jsp

” L’aigua ocupa la major part de la superfície de las Terra. El planeta disposa d’1,4 milers de milions de km3 d’aigua, dels quals el 97% són d’aigua salada. Tres quartes parts de l’aigua dolça són les aigües gelades dels pols. L’aigua és present atot arreu, a l’atmosfera, a sota nostre, i sobretot a dins de nosaltres mateixos (som un 60% d’aigua!). Les plantes, els animals i els essers humans són incapaços de viure sense aigua…

L’aigua neteja i des d’antic s´ha utilitzat per a la higiene personal…la majoria de religions li atribueixen virtuts de purificació, de renovació, de vida… l’aigua és generosa, ens dona algues, peixos, crustacis i marisc per alimentar-nos..tambés ens dóna sal..obtenim energía dels corrents…naveguem pels rius i mars…més de la meitat dels habitants de la Terra s’alimenten de l’arròs dels camps inundats a les vores dels rius de la gran part d’Àsia…”

Fragments del llibre: L’aigua, del naixement a l’oceà. Editorial cruïlla.

 

Tornar a la llista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy