Sin categoría

XI JORNADA TÈCNICA DE L’ARRÒS

El dia 10 de gener es va celebrar la XI Jornada Tènica de l’Arròs a la Sala d’actes de la Cooperativa Arrossaires de delta de l’Ebre  (Deltebre). Tècnics, pagesos i públic en general acudeixen per conèixer els estudis, i resultats de les proves que es realitzen per combatre la plaga del caragol poma entre altres informacions importants per al conreu.

Segons els organitzadors “la jornada teècnica de l’arròs es consolida com una plataforma per presentar els resultats dels últims assajos i projectes d’invwestigaciío que s’estan duenta terme associats al cultiu de l’arròs…es punt de trobada entre tècincs, empreses i arrossers que permet l’intercanvi d’experències i opinions ” .

Sobre el caragol poma les conclusions “en laboratori el producte SluxxHP protegeix el cultiu durant 9 dies i causa la mortalitat d’un 30% dels cargols poma a partir dels 7 dies del tractament… el producte no presenta fitotoxicitat sobre les llavors d’arròs… “

Les propostes de futur “caldria treballar en assajos de camp provant diferents dosis i freqüències d’aplicació…Cal tenir en compte que tracta d’un producte ecològic i que presnta un elevat valor agroambiental”

IRTA, Recerca i tecnología agroalimentaries.

Esperem que els assajos donem la fórmula per e radicar el cargol poma, espècie invasora als ecosistemes del Delta2.3

Tornar a la llista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy